Img 4718
Sølvmedaljevinner i Bocuse d’Or Christopher W. Davidsen og resten av teamet. Foto: Fredrik Ringe

Christopher W. Davidsen og hans team leverte en formidabel innsats i Lyon, og stakk av med sølvmedaljen rett bak USA som tok gull.

Norge tok imponerende sølvmedalje i Bocuse d’Or

Januar 2017

Bocuse d’Or har siden den ble holdt for første gang i 1987 vært en av de mest prestisjetunge premieringene man kan få som kokk, gjerne kalt det uoffisielle kokke-VM. Fra lille Norge har vi en imponerende liste med pallplasseringer, forrige gang tok Ørjan Johannessen gullmedalje i Lyon i 2015.

25. januar imponerte Norge nok en gang stort da Christopher W. Davidsen, commis Håvar Werkland og coach Gunnar Hvarnes tok en imponerende sølvmedalje i Lyon. Davidsen startet reisen mot Bocuse d’Or 2017 da han vant «Årets Kokk 2015» i Mathallen i Oslo, og videre tok en imponerende sølvmedalje i europamesterskapet i Budapest i mai 2016.

 dsc9700
Foto: Katrine Lunke

Nespresso er stolt sponsor av Bocuse d’Or Norge, og dette samarbeidet er bygget på å sette kvalitet og smaksopplevelser i fokus gjennom hele måltidet. Enhver restaurant som er opptatt av kvalitet og gode råvarer ønsker å servere kaffe av høy kvalitet hver eneste gang. Faktisk serverer mer enn 750 Michelin-restauranter i hele verden kaffe fra Nespresso, nettopp av denne grunn.

– Kaffe er som regel det gjestene avslutter måltidet med, og er den siste smaken de har før de forlater restauranten. Derfor er måten den serveres på og minnet den etterlater svært viktig, sier Sven Erik Renaa, tidligere Bocuse d’Or-finalist og innehaver av to restauranter i Stavanger.

For å hedre dette øyeblikket og noen av de beste restaurantene på verdensbasis har Nespresso lansert to unike kaffevarianter. En intens espresso fra Lamjung i Nepal og en fruktig lungo fra Kilimanjaro i Tanzania.

Ideen bak Exclusive Selection Nepal Lamjung og Kilimanjaro Peaberry var å kunne tilby noen av verdens beste restauranter to kaffevarianter utenom det vanlige.

Les også: Denne kaffen får du kun på noen få utvalgte restauranter

Team cwd
Team CWD på Kronen Gård. Foto: Fredrik Ringe

I Norge serveres Exclusive Selection i første omgang hos tre utvalgte restauranter som drives av tidligere Bocuse d’Or-finalister: Ørjan Johannessen på Bekkjarvik Gjestgiveri, Lars-Erik Underthun på Feinschmecker og Sven Erik Renaa sine restauranter i Stavanger. I resten av Europa er de lansert i 17 land hos restauranter med to og tre stjerner i Michelin-guiden.

Dette er en ny retning for Nespresso, og et nytt steg i samarbeidet med noen av verdens dyktigste kokker. På samme måte tar den prestisjetunge konkurransen som fyller 30 år i 2017 også et steg i en helt ny retning. Den kjente fiskeretten er tatt ut og erstattet med en vegetarrett. Den skal kun bestå av frukt, grønnsaker, korn, frø eller belgfrukter. Dette skal reflektere nye tider og en ny måte å tenke på råvarer på.

Vi gratulerer Christopher W. Davidsen og teamet med det fantastiske resultatet!

Les mer om Nespresso sine bedriftsløsninger her

Kommentarer

Les også

Nespresso kunsten å balansere smaker

Kunsten å balansere smaker

Juni 2016

«Hva var det jeg spiste nå? Det var genialt!» Det er hva Norges kandidat i kokkemesterskapet Bocuse d’Or vil at dommerne skal tenke når de smaker på hans mat. Les mer