dsc9905
Nå kan du nyte to unike kaffevarianter hos Feinschmecker, Bekkjarvik Gjestgiveri og Sven Erik Renaa sine restauranter i Stavanger. Her ser du en dessert med kaffe fra lanseringen av Nespresso Exclusive Selection på Feinschmecker. Foto: Katrine Lunke

Nespresso har lansert to nye Grand Cru kaffevarianter for et helt bestemt publikum.

Denne kaffen får du kun på noen få utvalgte restauranter

Januar 2017

Nylig lanserte Nespresso to unike Grand Cru kaffevarianter for et helt bestemt publikum – de som setter pris på et godt måltid hos en eksklusiv restaurant. For å tilby det lille ekstra til noen av de beste restaurantene i verden, startet Nespresso jakten på en kaffe utenom det vanlige. Jakten førte ikke bare til en, men to ulike regioner og to nye smaksopplevelser.

Les også om den første lagrede kaffen fra Nespresso: Lagring av kaffebønner kan gi en ny smaksopplevelse

Den første regionen var fjellsiden av Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Her finner vi mineralrik, vulkansk jord som er perfekt for å dyrke kvalitetskaffe.

- Som regel finner vi to kaffebønner i et kaffebær, men i mindre enn 5 % av bærene finner vi kun en bønne, forteller kaffeekspert Mari Lønne Wergeland i Nespresso Norge.

Fjell

Dette skjer som regel ytterst og øverst på treet, lengst unna treets rotsystem som trekker til seg næring. Denne enkle bønnen kalles peaberry eller perlebønne, den er rundere i formen og er ofte ekstra rik på smak ettersom den ikke har måtte dele på næringsstoffene.

Exclusive Selection Kilimanjaro Peaberry er laget utelukkende av eksklusive perlebønner fra Tanzania, og er en fruktig kaffe med en rund og harmonisk følelse. Opplev undertoner av eksotiske frukter som pomelo, grapefrukt og grønn guava.

Den andre regionen ligger lengre nord enn der vi vanligvis finner kaffe, hele 28 grader nord. I Lamjung i Nepal har vi funnet arabicabønner som vokser i skyggen av sitrontrær i fjellkjeden Annapurna.

Fjellene i Himalaya ligger som en beskyttende vegg rundt Lamjung og skaper et mikroklima som er ypperlig for kaffedyrking.

De solrike dagene og de kalde nettene gjør at bærene modnes sakte og derfor utvikler en rik sødme. Exclusive Selection Nepal Lamjung er fyldig og intens med undertoner av ristet brød, mandler, ristet korn og kakao.

Noe av gleden med å få servert mat av profesjonelle kokker er også gleden av å spise med øynene, presentasjonen er en viktig del av opplevelsen.

Riedel har i mer enn 300 år perfeksjonert kunsten å presentere riktig vin i riktig glass, nettopp for at opplevelsen skal bli så god som mulig.

 dsc9846

Dette kan du også oppleve med din favoritt Grand Cru-kaffe. Riedel Reveal er en serie med tre krystallglass spesielt utviklet for å fremheve aromaene i kaffen.

Serien består av et glass for milde, fruktige espressoer, et glass for mer intense espressoer og et for lungo- en litt større espressobasert kaffe.

Les mer om Nespresso Reveal Collection

Ikke gå glipp av Nespresso Exclusive Selection Kilimanjaro Peaberry og Nepal Lamjung på Bekkjarvik Gjestgiveri, Renaa sine restauranter i Stavanger og Feinschmecker i Oslo.

Les mer om Nespresso sine bedriftsløsninger her

Kommentarer

Les også

Nespresso kunsten å balansere smaker

Kunsten å balansere smaker

Juni 2016

«Hva var det jeg spiste nå? Det var genialt!» Det er hva Norges kandidat i kokkemesterskapet Bocuse d’Or vil at dommerne skal tenke når de smaker på hans mat. Les mer